Esther van Poorten, Keurslager

Lokaal met een verhaal

Een goed stuk vlees begint met een boer die goed voor zijn dieren zorgt en een leverancier die goed voor het vlees zorgt. Het welzijn van het dier en de kwaliteit van het product staan hierbij voorop. Ons vlees komt van deze boeren en leveranciers en daar zijn wij trots op!

Ons rundvlees

Ons assortiment rundvlees bestaat uit het ras Belgisch wit/blauw, Holsteiner en Iers grablond.

Omdat elk rundvee ras zijn specifieke kenmerken heeft, kiezen wij ervoor om met meerdere rassen te werken. Het Friese Holsteiner ras is mooi gedrongen van formaat en heeft rijk gemarmerd vlees. Subliem om te rijpen!

Ons assortiment rundvlees is zeer uitgebreid; van een lekkere riblap tot een zeer malse kogelbiefstuk.

Dry aged rundvlees

Ons dry-aged rundvlees komt van de Familie Zagt uit Baambrugge. Deze familie heeft al generaties lang veel ervaring in vlees.

Zij leveren ons prachtig en smaakvol gerijpt "dubbeldoel" rundvlees van het Friese Holstein melkvee ras. Deze koeien hebben jarenlang als gelukkige dieren in de wei gegraasd, duizenden liters melk afgegeven en door het afmesten met uitgebalanceerde voeding leveren zij nu een heerlijk stuk(je) vlees. Met andere woorden; zij hebben een dubbel doel. Het verzadigde vlees is te herkennen aan de rijke marmering in het vlees en een mooie vetbedekking aan de buitenrand. Puur genieten!

Eerlijk duurzaam varkensvlees

Wij verkopen duurzaam varkensvlees van Hollandse bodem. Het varkensvlees heeft een randje vet en een lichte marmering , dat geeft een (h)eerlijke smaak aan het vlees. De smaak van weleer! Het vlees draagt het KDV-keurmerk en is vrij van overmatig antibiotica-gebruik. KDV staat voor Keten Duurzaam Varkensvlees. Dit is een samenwerkingsverband tussen de boer, slachterij, grossier en slager en garandeert dat het vlees op de meest veilige manier tot stand is gekomen door het volgen en bewaken van het gehele productieproces.

Ons lamsvlees

Vanaf het voorjaar verkopen wij jong lamsvlees van Noord-Hollandse weilanden. De Hollandse lammeren staan bekend om hun verfijnde smaak. Daarbij verkopen wij ook Nieuw-Zeelands lamsvlees. Het lamsvlees uit Nieuw-Zeeland kenmerkt zich door een volle smaak en constante kwaliteit. Deze lammeren hebben alle vrijheid om te grazen van smaakvol gras op de uitgestrekte vlaktes.

Op verzoek is al ons lamvlees naturel, gekruid of gemarineerd verkrijgbaar.

Ons kalfsvlees

Bij ons vind u kalfsvlees uit de regio. De kalveren groeien op in hun natuurlijke omgeving en zijn vrij van groeibevorderende middelen. Dit resulteert in mals en smaakvol vlees met een mooie roze kleur. Wist u dat kalfsvlees belangrijke voedingsstoffen bevat, zoals vitamine B, D, ijzer en eiwitten?

  • Kalfshaas
  • Ribeye
  • Entrecôte
  • Schnitzel
  • Fricandeau
  • Overheerlijke gegrilde kalfsrollade

Onze kip

Kip is een verrassend veelzijdig stukje vlees, wat op diverse manieren bereid en gecombineerd kan worden. Wij hebben een breed assortiment kip, vers en gegrild. Onze gegrilde kippenbouten zijn wereld beroemd in Amsterdam. Wij grillen 3 x per dag vers!              
In ons assortiment vind u ook “blije-Ilper scharrelkip” met 1 beterleven ster en de biologische “polderhoen” met 3 beterleven sterren. De kippen groeien op in ruime overdekte stallen met vrije uitloop en zijn vrij van overmatig antibiotica gebruik.

Ibérico varkensvlees

Het Iberisch varken is uniek in zijn soort en groeit op een even unieke wijze op in Spanje. Het varken profiteert van de eigenschappen van zowel het Spaanse klimaat als de Spaanse omgeving.

De genetische eigenschappen van het Iberische varken maken dat het vlees een hoog percentage aan enkelvoudig (omega 9) en meervoudig (omega 3 en 6) onverzadigde vetzuren bevat. Deze vetzuren zijn essentieel voor een gezond bestaan van de mens en hebben een positief effect op het verlagen van het  cholesterolgehalte. De leeftijd van het dier (14-18mnd) zorgt ervoor dat het vlees meer ijzer, een hoger zinkgehalte en veel vitamines B en E bevat.

Doordat de dieren zich uitsluitend tegoed doen aan wat de natuur te bieden heeft,zoals eiwitrijke bellota eikels, aromatisch gras en kruiden ontstaat hierdoor de marmering in het vlees (intramusculair vet) en een sublieme nootachtige volle smaak.

Een ware delicatesse!

Esther van Poorten, Keurslager

Van Limburg Stirumstraat 113
1051BA Amsterdam
0206816850-6131575

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:30
dinsdag 08:30 - 18:30
woensdag 08:30 - 18:30
donderdag 08:30 - 18:30
vrijdag 08:30 - 18:30
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten