Esther van Poorten, Keurslager

De keurslager in een nieuw jasje

Wisseling van de wacht in keurslagerij Van Poorten: per 1 februari is de zaak overgegaan van vader Peter naar dochter Esther van Poorten.

Een veelvoorkomende stap binnen de familie Van Poorten, weet de jongedame met het slagersmes: "Van mijn vaderskant ben ik de vierde generatie in het slagersvak en van mijn moederskant de vijfde generatie in de slagerslijn. Voor mij is liefde voor het slagersvak en passie voor vlees vanzelfsprekend."

De keurslager is inmiddels stevig geworteld in de buurt. Al in 1907 opende overgrootvader Joost de eerste vestiging in de Houtrijkstraat en anno 2018 voorzien de Van Poortens de buurtbewoners nog steeds van vlees en vleeswaren. Ambachtelijk bereid, welteverstaan: "Onze producten voornamelijk van boeren uit de regio rond Amsterdam." Te denken valt bijvoorbeeld aan de kippetjes van Den Ilp, de dubbeldoel-koeien uit Baambrugge, of - iets verder uit de buurt, maar niet te versmaden - de vrolijk grazende kalveren van de Veluwe.

Esther weet dat het voor het verkrijgen van goed en smaakvol vlees de dieren een vol en gezond leven moeten hebben gehad. "Wij verkopen daarom vlees wat lekker gescharreld heeft en voorzien is van Beter Leven keurmerk en daar zijn wij als team heel trots op!"

Workshop
Met een tevreden blik kijkt zij door de Van Limburg Stirumstraat: "De buurt is door de jaren heen veranderd. Er zijn hier veel nieuwe mensen van buiten komen wonen. Toch vind ik dat het saamhorigheidsgevoel is gebleven. Het is bijna alsof we hier in een dorp leven. Dat vindt ik erg bijzonder aan de buurt."

Met de Staatliedenbuurt (en, overigens, ook met de rest van Nederland) gaat Esther graag aan de slag. "Geregeld geef ik workshops en dan neem ik de deelnemers mee in de wereld van vlees. Het leven van het dier, de smaakvolle onderdelen en de bereiding hiervan staan centraal. Vaak weten mensen wel wat ze moeten doen in de keuken, maar willen ze weten hoe bijvoorbeeld worst of paté wordt gemaakt of ho eje bij een lam net dat been eruit snijdt. Dergelijke tips geef ik op de doe-workshop, gecombineerd met een proeverij en een glas wijn".

Hierbij blijft het niet in keurslagerij Van Poorten: "We bezorgen op vrijdag boodschappen aan huis. Voor 11 uur besteld, betekent voor 15 uur in huis. Wat volgens mij een vakkundig slager maakt is naast de passie voor het vlees, ook het contact met de mensen in de buurt. U bent van harte welkom in onze gezellige slagerij."

Productkeuring 2018-2019

Ons RUNDERGEHAKT is tijdens een onverwacht moment gekeurd door het Kwaliteit Bewakingsbureau Levensmiddelen, hierbij werd gekeken naar: 

 • kwaliteit
 • versheid
 • hygiëne

Het rundergehakt is beoordeeld met het cijfer 10.
Keurslager Esther van Poorten is trots met het behalen van dit mooie cijfer. “Rundergehakt is een van de populairste vleesproducten uit de  Nederlandse slagerij. Wij werken uitsluitend met vers en van hoge kwaliteit rundvlees voor ons rundergehakt”. Nieuwsgierig naar ons rundergehakt? Dagelijks vers en in de reclame op woensdag “gehaktdag”!

Goudkeur Rookworst 2017-2018

Tijdens de vakwedstrijd georganiseerd door 
de Vereniging van Keurslagers is door de vakjury vooral gelet op

 • Geur
 • Kleur
 • Smaak
 • Samenstelling

Onze Rookworst is bekroond met het predikaat GOUDKEUR
Met 98 punten, bijna het maximaal

Goudkeur Spareribs 2017-2018

Tijdens de vakwedstrijd georganiseerd door de Vereniging van Keurslagers is door de vakjury vooral gelet op

 • Uiterlijk
 • Smaak
 • Bite

Onze spareribs zijn bekroond met het predikaat GOUDKEUR.

5x goud bij vakwedstrijd

Onze producten zijn op de nationale Slagers Vakbeurs weer met GOUD bekroond.

Onze befaamde Amsterdamse Ossenworst is voor de 9de keer op rij GOUD geworden. Wij maken hem volgens oud familie recept wat overgaat van vader op zoon op dochter.
 
Onze Gelderse rookworst kreeg ook het predikaat GOUD, dus voor een lekker worstje bij de zuurkool of erwtensoep of op een lekker broodje kunt u bij ons terecht!
 
De Gegrilde Rosbief is ook bestempeld met GOUD. Heerlijk belegd op een pistoletje kunt daar bij ons van genieten, uiteraard kunt het ook gesneden voor de boterham krijgen.
 
Zoals elke keer wanneer wij meedoen maken wij ook een specialiteit, deze keer hebben wij een Gegrilde Rib-eye met zwarte truffel en pistache noten gemaakt. Een ware smaak sensatie en een feestelijk vleeswaar op uw broodje. EenGOUDEN topper!
 
De feestdagen komen er weer aan en daarom hebben wij ook een gourmet/steengrill schotel ingestuurd. Een rijk assortiment en een prachtig kleurenpalet maakten deze schotelGOUD!
Het gezellig tafelen begint bij uw keurslager!
 
Een stukje worst of een lekkere salade zijn een must bij elke borrel of gezellige aangelegenheid, maar wat dacht u vanAmuses...? Dit zijn kleine hapjes die op een lepel passen.
Wederom met GOUD bekroond en verkrijgbaar in vele variaties.
 
Om al deze lekkernijen te proeven en om te profiteren van onze aanbiedingen, nodigen wij u uit in onze slagerij! 
Wij hopen u gauw te zien!

Kampioenschap

Afgelopen dinsdag, 13 november 2007, heeft Esther van Poorten gewonnen met diverse producten. Ze is hiermee kampioen geworden van de JAS, dit staat voor: Jongeren Amsterdamse Slager.
Esther heeft zes keer GOUD gewonnen met de volgende producten:

 • gourmetschotel
 • pikante Thaise kip
 • Amsterdamse ossenworst
 • gegrilde pepersteak; zonder zout
 • gegrilde rosbief
 • gegrilde spareribs

Carnavalsvereniging de Geuzenkneuters

Esther van Poorten, Keurslager

Van Limburg Stirumstraat 113
1051BA Amsterdam
0206816850-6131575

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:30
dinsdag 08:30 - 18:30
woensdag 08:30 - 18:30
donderdag 08:30 - 18:30
vrijdag 08:30 - 18:30
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten