Esther van Poorten, Keurslager

Loopt het water al uit je mond en wil je meer kennis over vlees? Om de 2 maanden geven we op zondag een gezellige en informatieve workshop met steeds een ander (vlees)thema: “helemaal lam”, “varkensvlees”, “BBQ”, “charcuterie” of “wild-charcuterie”.

Tijdens deze gezellige middagen staat het leven van het dier, de smakelijke onderdelen en het bereiden van het vlees centraal. Je mag ook zelf de touwtjes in handen nemen, door rollades op te knopen, het vlees uitbenen en worstmaken. Na afloop krijg je een goodiebag met leuke producten en recepten mee.

In de winkel worden de workshop data bekend gemaakt of volg ons op facebook. Wil je liever met een besloten groep een workshop volgen, neem dan contact met Esther en vraag naar de mogelijkheden.

Workshop data

Aanmelden voor de workshops
Aanmelden via sundaybutcherclass@gmail.com

Locatie
Keurslagerij Esther van Poorten
Van Limburg Stirumstraat 113a
1051 BA Amsterdam
020-6816850

 
Sunday Butcher Class “Helemaal lam”

Sunday Butcher Class “Helemaal lam” #magisto

Geplaatst door Keurslagerij Esther van Poorten sinds 1907 op woensdag 21 maart 2018

Het is nog een beetje ver weg met het mooie zomerse weer, maar wanneer officieel de herfst en het frisse, regenachtige weer weer start, beginnen de oergezellige en leerzame Sunday Butcher Classes (=SBC) weer bij keurslagerij Esther van Poorten te Amsterdam.

Onderstaand de data van de workshops Varkensvlees en Charcuterie. Speciaal voor de feestdagen staat de workshop “Wilde Winter BBQ & Charcuterie” en “Feestelijke Rollades” op het menu, een aanrader voor een feestelijk diner!

We trappen het nieuwe workshop seizoen af met DÉ Basis en Smaakmaker van de worstmakerij. De SBC “Varkensvlees”!

Bij aanmelding en betaling vóór 26 augustus voor 1 of meerdere workshops ontvang je 10% korting.

SBC “Varkensvlees” workshop

Zondag 7 oktober 2018

Ben je benieuwd welk vlees je in de kuip moet hebben om paté te maken en de hamvraag…waar zitten nou die lekkere karbonaadjes gelocaliseerd!?

Daar kom je achter tijdens deze oergezellige SBC workshop! Het leven van het varken, zijn bereiding en zijn smakelijke onderdelen staan tijdens deze leerzame en gezellige middag centraal.

Onder het genot van een hapje en een wijnproeverij van de topslijters van westerpark kun je proeven van diverse stukken varkensvlees, leer je het vlees uitbenen, de fijne knoopjes van een rollade, maak je lekkere worst en maak je je eigen schnitzel.

Aan het einde van deze middag ontvang je een goodiebag met smakelijke recepten, jouw zelfgemaakte worst en schnitzel. Ook ontvang je deze middag 10% korting op het varkensvlees om voor thuis nog een lekker stuk vlees mee te nemen.

Prijs
€ 50,00 per persoon

Groepgrootte
Minimaal: 12 personen

Tijd
Aanvang: 11u45
Einde: 16u00

SBC "Charcuterie" workshop

Zondag 21 oktober 2018

Tijdens deze workshop krijg je een stuk basiskennis over vlees mee en leer je hoe je paté, verse worst en droge worst maakt.

Onder het genot van een wijnproeverij van de topslijters van westerpark kun je proeven van de charcuterie-toppers van keurslagerij Esther van Poorten.

Na afloop krijg je een goodiebag met recepten en de door jouw zelfgemaakte producten mee.

Prijs
€ 60,00 per persoon inclusief lunch

Groepgrootte
Minimaal: 10 personen
Maximaal: 15 personen

Tijd
Aanvang: 11u45
Einde: 16u00 - 16u30

SBC "Wilde Winter BBQ en charcuterie" workshop

Zondag 11 november 2018

Op deze wilde zondagmiddag steken we de BBQ aan, want bij ons is het 365 dagen per jaar BBQ-weer!

We gaan een aantal “Wild-things” maken zoals, wildpaté en “wilde bitterballen”. Je leert onder andere hoe je een gans uitbeent en hoe je deze omtovert in heerlijke worst. Grillmaster Rob laat zien dat je lekker “wild” kunt gaan op de BBQ. Bij een rustige jacht zal er ook een jager aanwezig zijn om alles te vertellen over wild. De topslijters van westerpark verzorgen weer een smakelijk proeverij onder het genot van al het lekkers wat we gaan maken.

Na afloop krijg je een goodiebag met recepten mee.

Prijs
€ 70,00 per persoon inclusief

Groepgrootte
Minimaal: 12 personen
Maximaal: 20 personen

Tijd
Aanvang: 11u45
Einde: 16u00 - 17u00

SBC “Feestelijke rollades” workshop

Zondag 18 november 2018

Gevulde rollades zijn een vak apart, soms lukt het en soms…niet. Deze zondagmiddag staat in het teken van de fijne knoopjes van een rollade, smakelijke vullingen en (h)eerlijk vlees.

Na afloop krijg je een goodiebag met recepten en de gemaakte producten.

Prijs
€ 70,00 per persoon inclusief lunch

Groepgrootte
Minimaal: 12 personen
Maximaal: 15 personen

Tijd
Aanvang: 11u45
Einde: 16u00

Esther van Poorten, Keurslager

Van Limburg Stirumstraat 113
1051BA Amsterdam
0206816850-6131575

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:30
dinsdag 08:30 - 18:30
woensdag 08:30 - 18:30
donderdag 08:30 - 18:30
vrijdag 08:30 - 18:30
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten