Esther van Poorten, Keurslager

Alles voor een succesvolle barbecue!

Bij ons is het 365 dagen per jaar bbq-weer. Zorg dat je bbq droog en niet vol in de wind staat. Er wordt vaak gezegd dat bbqen ongezond is, maar dat is eigenlijk onterecht. Er komt vrijwel geen boter, olie of vet aan te pas. Het vlees wat je normaal gesproken in de oven of pan bereid kan ook prima op de bbq! Denk aan een lekker stuk picanha (runderstaartstuk),  entrecote, varkenslende  of een smakelijke burger. Ga je liever voor een lekker sateetje of worst dan kan dat natuurlijk ook. Wij hebben diverse pakketten samengesteld om van jou BBQ een feest te maken.

Wij verzorgen ook compleet verzorgde bbq’s op locatie en we kunnen ook komen bbq-en, zodat jij je kunt vermaken met je gasten. Wil je hier meer informatie over, neem dan gerust contact met ons op of loop even binnen in onze winkel.

Mixed grill

€ 7,95 per persoon

Kies 4 verschillende soorten

  • Porc rib-eye
  • Gemarineerde speklap
  • Gemarineerde dijfiletspies (kip)
  • Sparerib 3 beentjes
  • Lamskebabspies
  • Biefstukspies
  • Hamburger
  • Barbecueworst
  • Drumstick
  • Shaslick
  • Kipsaté 80gr

Westerpark

€ 12,50 per pakket

  • 1 Italiaanse spies
  • 1 Biefstuk-spies
  • 1 Porc rib-eye
  • 1 Hamburger
  • Stokbrood
  • Salade
  • Saus

"Helemaal lam"

€ 8,50 per persoon

  • 1 lams rump-steak
  • 1 lamsboutspies
  • 1 lams merquez worst
  • 1 lams kebab-spies

Populair

€ 4,95 per persoon

  • 2 kipsaté à 30gr
  • 1 Hamburger
  • 1 Barbecueworst
  • 1 Drumstick

Luxe

€ 11,50 per persoon

  • 1 Lamsrack (2 beentjes)
  • 1 Ossehaas-spies
  • 1 Kipsaté 80gr
  • 1 Kalfs chipolata worst

Bourgondisch

€ 21,50 per persoon

  • 1 Kalfs rib-eye
  • 1 Dry-aged XXL burger
  • 1 Iberico truffel spies
  • 1 Dry-aged entrecote
  • 2x saus en kruidenboter

Vegetarisch

€ 8,50 per persoon

  • 1 Vegetarische burger
  • 1 Gevulde tomaat
  • 1 Gemarineerde courgetteschuitje
  • 1 Groente-spies

Om uw barbecue compleet te maken

Een "personal-BBQ-er" iets voor u? Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Barbecue party pakket

In combinatie met een barbecuepakket naar keuze.
Vanaf 10 personen voor € 5,25 per persoon + de prijs van het BBQ-pakket.

  • 2 soorten salade
  • 3 soorten saus
  • Kruidenboter
  • Stokbrood

Barbecue party All-in

In combinatie met een barbecuepakket naar keuze.
Vanaf 10 personen voor € 8,95 per persoon + de prijs van het barbecuepakket.

  • 4 soorten salade
  • 4 soorten saus
  • Kruidenboter
  • Stokbrood
  • Dessert

Geen barbecue? Geen probleem!

Bij aankoop van barbecuevlees vanaf 10 personen en/of minimaal € 100,00 kunt u een barbecue kosteloos in bruikleen krijgen. Voor gebruik van gas betaalt u € 12,50 en € 25,00 schoonmaakkosten. U hoeft hem dus niet zelf schoon te maken! (Borg barbecue € 150,00; borg gasfles € 25,00)

In combinatie met het barbecue Party assortiment vanaf 30 personen GRATIS gebruik van barbecue en gas. Vanaf 40 personen betaalt u ook geen schoonmaakkosten!

In combinatie met het barbecue Party All-in assortiment vanaf 30 personen GRATIS gebruik van barbecue en gas.

Bezorgen en ophalen in Amsterdam-West en Nieuw-West tot 15.00 uur gratis, na 15.00 uur € 15,00.

Hoeveel heb ik nodig?

Natuurlijk wil je niet het risico open dat er niet genoeg is voor iedereen. Reken per persoon (volwassene) 4 à 5 stukjes vlees en/of vis, 200 gram salade en 1/4 (stok)brood.Vul deze basis aan met bijgerechten naar keuze en serveer diverse sausjes. Combineer de traditionele saté, -knoflook- en barbecuesaus met verrassende minder bekende sausjes of tapenades. Vergeet de kruidenboter niet! Ook het dessert kunt u op de barbecue bereiden, zoals een warm fruitpakketje met ijs.

Grote groepen

Iets te vieren? Wil je graag een barbecue organiseren?
Dan is het wel zo prettig dat alles goed geregeld is en u zich met uw gasten kunt vermaken.

Wij verzorgen op elke gewenste locatie een compleet barbecuefeest viir grote groepen, zoals verenigingen, bedrijvenen grote partijen.

Van eenvoudig tot exclusief. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Tips & trics

  • Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
  • Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u de aanmaakblokjes, die u vervolgens aansteekt. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden.
  • Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  • Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  • Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel om en om draaien is niet goed.
  • Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger.
  • Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
  • Voordat u gemarineerd vlees roostert, dient het goed droog gedept te worden met keukenpapier.
  • Strooi van tevoren nooit zout op het vlees; er verschijnt vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  • Trek het vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Even later gaat dat vanzelf.
  • Op een houtskoolbarbecue moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste geroosterd worden.
  • Bij een barbecue met verstelbaar rooster kunt u de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen. Voorgegaard vlees kan dichter bij het vuur dan rauw vlees. Immers, rauw vlees heeft langer nodig om gaar te worden.

Bewaartips

  • Zet het vlees direct na thuiskomst in de koelkast of diepvriezer. Wanneer het vlees dezelfde of de volgende dag wordt genuttigd kan het in de koelkast worden bewaard. 
  • Haal ingevroren vlees de avond tevoren uit de diepvries en laat het in de koelkast ontdooien. 
  • Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkomt u dat vlees, dat uiteindelijk niet opgaat, onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt. 
  • Leg het vlees nooit in de zon.
  • Kip en varkensvlees dient u altijd helemaal gaar te eten!
  • Leg bereid vlees nooit bij rauw vlees, gebruik hiervoor altijd schone schalen.

Esther van Poorten, Keurslager

Van Limburg Stirumstraat 113
1051BA Amsterdam
0206816850-6131575

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:30
dinsdag 08:30 - 18:30
woensdag 08:30 - 18:30
donderdag 08:30 - 18:30
vrijdag 08:30 - 18:30
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten