Peter van Poorten, Keurslager

Tips & trucs

  • Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
  • Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u de aanmaakblokjes, die u vervolgens aansteekt. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden.
  • Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  • Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  • Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel om en om draaien is niet goed.
  • Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger.
  • Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
  • Voordat u gemarineerd vlees roostert, dient het goed droog gedept te worden met keukenpapier.
  • Strooi van tevoren nooit zout op het vlees; er verschijnt vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  • Trek het vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Even later gaat dat vanzelf.
  • Op een houtskoolbarbecue moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste geroosterd worden.
  • Bij een barbecue met verstelbaar rooster kunt u de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen. Voorgegaard vlees kan dichter bij het vuur dan rauw vlees. Immers, rauw vlees heeft langer nodig om gaar te worden.

Bewaartips

  • Zet het vlees direct na thuiskomst in de koelkast of diepvriezer. Wanneer het vlees dezelfde of de volgende dag wordt genuttigd kan het in de koelkast worden bewaard. 
  • Haal ingevroren vlees de avond tevoren uit de diepvries en laat het in de koelkast ontdooien. 
  • Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkomt u dat vlees, dat uiteindelijk niet opgaat, onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt. 
  • Leg het vlees nooit in de zon.
  • Kip en varkensvlees dient u altijd helemaal gaar te eten!
  • Leg bereid vlees nooit bij rauw vlees, gebruik hiervoor altijd schone schalen.

Peter van Poorten, Keurslager

Van Limburg Stirumstraat 113
1051BA Amsterdam
0206816850-6131575

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:30
dinsdag 08:30 - 18:30
woensdag 08:30 - 18:30
donderdag 08:30 - 18:30
vrijdag 08:30 - 18:30
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten